24 april 2007

Eerste bezoek aan de dierenarts

We merkten eind januari dat Linus erg rustig was, hij ging onder de bank liggen, en onder de stoeltjes, meestal op koude plekken. Hij wilde ook niet meer spelen, terwijl hij vroeger altijd gék was van spelen. En hij werd mager.

Op de nacht van 3 op 4 februari hebben we hem apart gehouden op onze slaapkamer. We hadden een bakje water, een bakje met brokjes en een provosorische kattenbak voor hem neergezet. Hij was superblij dat hij bij ons in bed mocht slapen, maar de hele nacht had hij niets gegeten. Toen werden we wel heel erg ongerust. Even gezocht op Google, vond ik dat katten die niet eten binnen een paar dagen dood kunnen gaan, omdat de darmen er dan mee stoppen. Ook is het natuurlijk een teken dat de kat ziek is.

Zondag hebben we een kleine taartspuit gekocht bij de Hema, hierin hebben we het blikvoer gedaan en zo hebben we Linus op zondag al gedwangvoerd. Hij moest toch wat binnen krijgen.

Maandag (5 februari) heb ik de dierenarts gebeld, helaas konden we pas dinsdag terecht. Ook maandag hebben we hem nog gedwangvoerd met die onhandige taartspuit.

Dinsdag konden we eindelijk langs. De dierenarts schrok zich rot volgens mij. Hij vond Linus graatmager en was erg bezorgd, hij dacht eigenlijk dat Linus geen 2 weken meer zou leven.. Hij stelde een algehele bloedtest voor, wat we hebben gedaan. Er werden 2 buisjes bloed getrokken en die werden diezelfde nacht nog per koerier naar Duitsland gebracht. De volgende dag zouden we de uitslag krijgen. Als het niet goed zou zijn, zouden we met spoed naar een radioloog kunnen voor een echo van zijn organen.



Geen opmerkingen: